Feltételezem, hogy aki ezeket a sorokat olvassa, nem először hallja az autizmus szót. Bizonyára ismerős az állandó ügyelet, amivel együtt kell élni, hogy nehogy kizökkentse valami a gyereket a normál állapotából, mert akkor aztán kezdődik a pokol. A szakemberek megmutatják (ha egyáltalán), hogyan kell együtt élni ezzel, belénk nevelik, hogy ne is keressünk alternatív lehetőségeket, úgysincs remény arra, hogy meggyógyuljon a gyermekünk.
Személy szerint az elmúlt két évemet azzal töltöttem, hogy figyelemmel kísértem a környezetemben élőket, hogyan keresnek és találnak jobbnál jobb megoldásokat arra, hogy kijussanak ebből a rémségből.
Tinus Smits első magyarországi látogatása alkalmával megmutatta, hogy igenis VAN REMÉNY az autizmus nélküli életre.

Azóta azt látom, hogy több különböző kiút is létezik, csak meg kell tanulni kiválasztani a gyermeküknek alkalmas megoldást. Ebben szeretne segíteni az alapítványunk. Meg tudjuk mutatni az elérhető lehetőségeket, majd eldönthetik, hogy belevágnak-e bármelyikbe is.

Mellékletben egy nagyon fontos dokumentum található, melyet egy szülőtársaim dolgoztak ki, összesíti az autizmus kialakulásának lényegét és kezelési lehetőségeit.