Méregtelenítés és homeopátia

(Jasmina T. Bubalo összefoglalója)

Ha egy szervezetben nem megfelelő a méregtelenítési (detoxikációs) folyamat, az túlterheli a májat, és a méreganyagokat a testünk raktározni kezdi, amihez a legzsírosabb közeget, az agyat választja. Nehézfémekből és egyéb mérgező anyagokból gócpontok alakulnak ki a gyerekek agyában, mert nem tudják azokat kiüríteni. A méreggócok miatt az agy már nem képes megfelelően értelmezni az érzékelési ingereket.

Az emésztőcsatorna problémáinak oka a bélflóra egyensúlyának megbomlása. Az immunrendszerünk működéséhez egészséges bélflórára van szükség. Ha ez nem áll fenn, akkor bélgyulladás, károsodott emésztés és tápanyag felszívódás (malabszorpció) alakul ki, ami legyengíti a szervezet védekezőképességét. Az emésztőrendszer problémái miatt az agy nem jut megfelelő tápanyaghoz, „éhezik”.

Az előbb felsorolt problémák jelennek meg fizikai (anyagi) és mentális síkon. Ezek kezelésével foglalkoznak a különböző diéták (GFCF, SCD, GAPS,…), DAN protokoll, Methyl B 12 protokoll, detoxikáló terápiák, keláció, viselkedésterápiák, ABA terápia.

Megfigyelhetjük, hogy a diéták nagy részével jelentős javulás érhető el, de teljes gyógyulás nem, mert nem méregtelenítik a szervezetet energetikai szinten. Ezek a módszerek segítik az egészséges bélflóra helyreállítását, méregtelenítik a testet, így az agyat is, de nem képesek megoldani a probléma eredeti okát, amiért a szervezet eredetileg nem volt képes a méregtelenítésre. Ezáltal a probléma előbb-utóbb újra jelentkezni fog.

A homeopátia energetikai szinten működik. Minden homeopátiás szernek saját rezgési foka van, amivel a hatásai is korlátozottak. Csak arra az energetikai szintre hatnak, amire a legjobban hasonlítanak.

Az autizmussal élő gyermekeket tekinthetjük zárlatosnak. Zárlatok alakultak ki a nagyszámú és gyakori provokáció miatt, ami születésük óta érte őket (mesterséges ételadalékok, oltások, gyógyszerek, elektromágneses terek, mikrohullám, …). A klasszikus homeopátia is kezeli az autizmust, de mivel a gyerekek igazi személyisége mélyen a látható felszín alatt helyezkedik el, szinte lehetetlen megtalálni azt vagy azokat a szereket, amik az összes ilyen zárlatnak megfelelő lenne.

Ezért Dr. Smits az izopátiát választotta a gócok megszüntetésére. Az izopátia úgy dolgozik, hogy az eredetileg problémát okozó szerből a homeopátia eszközeivel úgynevezett kivezető nozódákat készítenek, amiket felhasználhatunk a detoxikálásra. A méreganyagokból készült szerek homeopátiás hígítással és potenciálással megőrzik esszenciájukat, lényegi információikat, de anyagi tartalommal, ami tovább mérgezhetné a gyerekeket, már nem rendelkeznek. Ezzel a módszerrel pontosan, logikusan és könnyen követhető módon tételenként mehetünk végig a méreggócokon. A kivezető szerek egyfajta „műrezgést ” adnak át a szervezetnek, amivel a test újra reaktív módba kerül, vagyis beindul a szervezet öngyógyító mechanizmusa.

Ha egy konkrét méreganyag, oltás, vagy gyógyszer problémát okozott, akkor az abból készült kivezető szer adott energetikai szinten provokálja ezt a gócot, ami testi vagy szellemi reakciót produkál. A provokációt (szer beadását) addig kell ismételni, amíg bármilyen reakció előfordul. Ezután egy finomabb provokációra van szükség (magasabb potencia), ami által a szervzet fokozatosan elkezd emlékezni arra, hogyan kellene működnie, hogyan tud reagálni, erősíteni magát az ellen a méreganyag ellen. Az egész folyamat egyfajta visszacsatolás módszerével működik (back up). Ezzel az emésztőcsatorna is lassan regenerálódni kezd, vagyis a szervezetet tanítjuk meg újra arra, hogy kellene működnie.